Prabėgo dar vieni kupini iššūkių metai, pilni netikėtumų, suvaržymų, laisvės, džiaugsmo, ašarų, pakylimų ir nuosmukių. Nepaisant įvairiausių situacijų sudėtingumo, mes su jomis susidorojome. O susidorojimą gali paliudyti iškovotas ir sunkiu darbu pasiektas laimėjimų sąrašas, atnešęs Vilniaus miesto moterų futbolo akademijai “Žalgiris” didžiausią pasisekimą nuo jo įkūrimo pradžios.

2020-ieji privertė atiduoti nemažai kiekvieno individualių pastangų, kurie susijungę į visumą, atnešė bendrą rezultatą, regimą šiandien.

MFA “Žalgiris” 2020-aisiais pasiekė didžių pergalių, sužadinusių motyvaciją, pasitikėjimą savimi, atvėrusių naują žvilgsnį į moterų futbolą, kaip klestintį ir nuolat augantį.

2020-ųjų sezone MFA “Žalgiris” pasiekė istorinį moterų futbolo laimėjimą savo miestui. Tapo Lietuvos moterų A lygose vicečempione. Pasak klubo vadovų ir trenerių štabo, tai tik vienas svarbus žingsnis, žengtas svajonės link. Todėl ateityje tikimasi kartelę kelti tik aukščiau.

Be pagrindinio šalies moterų futbolo laimėjimo, akademijai pavyko apginti čempionių titulą LMFA 1-oje lygoje.

Metų pradžioje į viršų buvo kelta dar viena čempionių taurė, iškovota Lietuvos salės futbolo čempionate.

Su iššūkiais itin sėkmingai ir pavyzdingai tvarkėsi MFA “Žalgirio” jaunimo komandos: Elitinėje lygoje, WU-13 ir WU-10 čempionatuose. Visos jaunųjų mergaičių ir merginų komandos skiria didelį dėmesį komandiniam žaidimui, paremtam teisingais ir laiku pamatuotais sprendimais, pozityvia komandine dvasia ir kovojimu nuo rungtynių pradžios iki švilpuko signalo.

Visa tai, tik dalis laimėjimų, atnešusių įvertinimą Lietuvoje bei privertusių tik dar labiau stengtis ir įkvėpti savo auklėtinius tęsti pradėtus darbus bei siekti aukštumų kitame lygmenyje.

Šie laimėjimai atvėrė nemažai durų pačioms žaidėjoms, kurios buvo pastebėtos ir įvertintos. MFA “Žalgirio” naudingiausios ir geriausios žaidėjos buvo pakviestos atstovauti savo šaliai, iš visų oficialių pakvietimų sulaukta net 27!

  • Lietuvos moterų rinktinė: Laura Ruzgutė, Anika Kyžaitė, Ugnė Lazdauskaitė, Gabija Gedgaudaitė, Viktorija Čiapaitė, Dominyka Vaiginytė.
  • Lietuvos WU-19 rinktinė: Ugnė Lazdauskaitė, Dominyka Vaiginytė, Karilė Liužinaitė, Greta Markauskaitė, Dorotėja Aidukaitė, Emilija Stefanovič.
  • Lietuvos WU-U-17 rinktinė: Ugnė Slankauskaitė, Agnė Juozulynaitė, Karolina Jasaitytė, Paula Saulėnaitė, Saulė Uždavinytė, Mantė Alminaitė, Ineta Šukštulytė, Irūna Blaškytė.
  • Lietuvos WU-15 rinktinė: Greta Jaroševičiūtė, Žemyna Lekavičiūtė, Kotryna Maželytė, Gytė Ulenskaitė, Austėja Petkevičiūtė, Martyna Paplauskaitė, Gabrielė Platovaitė.

Be komandinių ir individualių pasisekimų, buvo įgyvendinta daug projektų iš kurių kiekvienas prisidėjo prie įvaizdžio formavimo ir populiarumo. Turbūt, vienas svarbiausių ir didžiausių pasisekimų 2020-aisiais įvyko Vasario pradžioje, kai MFA “Žalgirio” akademijos prezidentas sukirto rankomis su Mykolo Romerio universiteto rektore, pasirašydami bendradarbiavimo sutartį. Ši sutartis įtvirtino aukštojo mokslo ir profesionalaus sporto siekimą bei tarpusavio jų suderinamumą.

Taip pat įgyvendintas ilgai lauktas ir gvildentas projektas: sukurta moderni ir šiuolaikiška MFA “Žalgirio” namų internetinė svetainė. Dabar moterų futbolo gerbėjai, futbolo aistruoliai ir sportininkai gali kur kas paprasčiau bristi į šios sporto šakos vandenis ir pažinti MFA “Žalgirio” akademiją bei jos veiklą.

7-erius metus brandintą akademijos įvaizdį dar labiau atšviežino naujoji emblema. Į ją buvo sudėta daug akademijos personalo minčių, kurias sukomponuoti dizaineriui buvo iššūkių, tačiau rezultate turime įvaizdį, kuriuo didžiuojamės ir džiaugiamės.

Įvaizdžio pokyčiai palietė visą akademiją ir kiekvieną jos narį atskirai. 2020-aisiais, MFA “Žalgiris” oficialiai atsisakė hummel ženklo ir priėmė bendrą sutarimą dėl nike aprangų komplekto. Nepaisant varžybinių aprangų atsinaujinimo, akademija išlaikė glaudžius bendradarbiavimo santykius su hummel.

MFA “Žalgiris” išlaikė savo auditoriją ir dar ją paaugino. Ūgtelėjimą socialiniuose tinkluose iliustruoja skaičiai:

  • Facebook iki 2020-ųjų buvo 3,286. Dabar yra: 3,531 vartotojų;
  • Instagram iki 2020-ųjų buvo 889. Dabar yra:  1,322 vartotojų;
  • Youtube kanale surinkta daugiau nei 1,500 peržiūrų.

Be augimo socialiniuose tinkluose, skaičiai pakilo moterų futbolo rungtynių lankomumo statistikoje. Populiariausia ir svarbiausia dvikova įvyko Spalio 4-ąją, kai namų stadione, žalgirietės priėmė Kauno “Žalgirio” ekipą. Šių rungtynių pergalė nulėmė 2-osios vietos nugalėtoją. Tądien, vilnietės net 6:3 įveikė kaunietes ir šventė neįtikėtinai dramatišką ir kupiną įspūdžių pergalę. Rungtynes tąkart stebėjo per 200 žiūrovų, o tiesioginėje transliacijoje prisijungė dar panašiai tiek. Lietuvos moterų A lygos žiūrimumo rekordas? Turbūt, kad taip.

Už pagalbą įgyvendinant įvairius projektus dėkojame mūsų partneriams ir draugams: Vilniaus miesto savivaldybei, Švietimo mokslo ir sporto ministerijai, Mykolo Romerio universitetui, įmonei “Poligrafas”, įmonei “Ollex” ir hummel.

2021-ieji. Kokie jie bus? Laukiame su nekantrumu, nes tikimės, jog bus dar šviesesni ir pergalingesni. Linkime niekada nesustoti ir atkakliai ryžtis savo tikslams įgyvendinti! Pergalingų ir sėkmingų ateinančių!